lam
SPONSORERET indhold

Lamme-saute

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Nem og fyldig one-pot cooking med masser af krydderier.

Af: Vibeke Lehn Foto: Maria Warnke Nørregaard
14. dec. 2012 | Opskrift | Fit living
4

Ingredienser

400 g lammekød, f.eks. lammebov i tern
2 tsk harissa
5 fed knust hvidløg
salt, peber
1 spsk olivenolie
500 g tomater i halve eller kvarte
1-2 dl grøntbouillon
1 dåse velafdryppede artiskokhjerter i halve
1 dåse velafdryppede øko-kikærter
2-3 spsk friskhakket mynte
1 dl hakket kruspersille

Salat:
½ iceberg
½ -1 finthakket øko-citron
½ snittet agurk
1 spsk olivenolie

Spicy yoghurt:
2 dl yoghurt
1-2 fed knust hvidløg
½-1 tsk spidskommen
salt, peber
400 g fuldkornsbrød

Sådan gør du:

Kom lammekødet i en skål og bland det med harissa, hvidløg samt salt og peber. Varm olien i en stor sauterepande og brun kødet heri. Tilsæt tomater samt bouillon og lad det hele simre under låg ca. 20 minutter. Tilsæt artiskokhjerter, kikærter samt mynte og lad det hele simre videre 5-8 minutter, til kødet er mørt. Spæd evt. til med yderligere bouillon. Smag retten til med krydderier, drys persille over. Hak og bland icebergsalaten med citron og agurk, smag til med olivenolie, salt og peber. Spicy yoghurt: rør og smag yoghurten til med krydderier.


Energi pr. person: 670 kcal, fedt 30%, protein 22%, kulhydrat 48 %.