Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på lammebov med rucola og citron
Foto: Frederikke Heiberg Lammebov

Opskrift på lammebov med rucola og citron

Lammebov stegt med rucola og citron

clock en time, 20 minutter
printer Print
plate 4

 

1 udbenet lammebov ca.1,5 kg
salt og peber
1 god håndfuld persille
1 god håndfuld rucola
et par kviste rosmarin
3-4 fed hakket hvidløg
½-1 ubehandlet citron, hakket og tyndtskåret
grøntbouillon.

Sådan laver du lammebov

Bred kødet ud, drys salt og peber på og fordel persille, rucola, rosmarin samt hvidløg og citronskal på kødet. Rul det sammen, og snør det med bomuldssnor, eller hold det sammen med kødnåle.

Læg kødet i en bradepande, og sæt det i ovnen ved 225 grader i 10 min.

Dæmp varmen til 175 grader, hæld lidt bouillon ved, og lad kødet stege videre 45-50 min.

Tip:
Skulle der blive lammekød til overs, så lav en luksus-sandwich med tynde skiver lammekød og rucola.

Se, hvad vi ellers skriver om: Lammebov, Steg, Lam, Dansk mad og Hovedret