Opskrift på lammefrikadeller med harissa og sprød salat

Foto: Line Thit Klein Lammefrikadeller med harissa og sprød salat

Opskrift på lammefrikadeller med harissa og sprød salat

Lammefrikadeller med harissa og sprød salat

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Total: 25 minutter
plate 3 Person(er)
Ingredienser

250 g hakket lammekød
200 g hakket oksekød
1½ tsk salt
½ tsk stødt spidskommen
½ tsk stødt koriander
1 tsk harissa-pasta
3 spsk hvedemel
1 æg
1 dl letmælk
1 fed presset hvidløg
½ løg, finthakket

200 g rødbeder
2 gulerødder
½ citron, saften heraf
1 spsk æbleeddike
1 spsk olivenolie
1 dl mandler, ristede og grofthakket
½ dl kruspersille, grofthakket
salt og peber.

Tilbehør: kogte kartofler eller bulgur

Sådan gør du

Rør hakket lamme- og oksekød med salt, spidskommen, koriander og harrisa-pasta. Tilsæt mel og æg og rør det godt igennem. Tilsæt mælken lidt af gangen. Kom herefter hvidløg og løg i farsen og sæt frikadellefarsen i køleskabet, indtil du skal stege frikadellerne.

Skræl og skær rødbeder og gulerødder i strimler, f.eks. på en mandolin (ellers rives de på en grove side af rivejernet). Vend rødbeder, gulerødder, citronsaft, æbleeddike, olivenolie, mandler og persille sammen i en skål og krydr med salt og peber.

Form farsen til ca. 12 frikadeller og steg dem i olivenolie ved jævn varme ca. 6-7 min. på hver side, indtil de er gennemstegte.

Server de stegte lammefrikadeller med salat og spis kogte kartofler eller bulgur til.

 

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Lammefrikadeller, Frikadeller, Lam, Arabisk mad og Hovedret