Opskrift på lammefrikadeller med harissa og sprød salat
SPONSORERET indhold

Lammefrikadeller med harissa og sprød salat

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
07. okt. 2010 | Opskrift | ALT for damerne
3 | Total: 25 min

Ingredienser

250 g hakket lammekød
200 g hakket oksekød
1½ tsk salt
½ tsk stødt spidskommen
½ tsk stødt koriander
1 tsk harissa-pasta
3 spsk hvedemel
1 æg
1 dl letmælk
1 fed presset hvidløg
½ løg, finthakket

200 g rødbeder
2 gulerødder
½ citron, saften heraf
1 spsk æbleeddike
1 spsk olivenolie
1 dl mandler, ristede og grofthakket
½ dl kruspersille, grofthakket
salt og peber.

Tilbehør: kogte kartofler eller bulgur

Sådan gør du

Rør hakket lamme- og oksekød med salt, spidskommen, koriander og harrisa-pasta. Tilsæt mel og æg og rør det godt igennem. Tilsæt mælken lidt af gangen. Kom herefter hvidløg og løg i farsen og sæt frikadellefarsen i køleskabet, indtil du skal stege frikadellerne.

Skræl og skær rødbeder og gulerødder i strimler, f.eks. på en mandolin (ellers rives de på en grove side af rivejernet). Vend rødbeder, gulerødder, citronsaft, æbleeddike, olivenolie, mandler og persille sammen i en skål og krydr med salt og peber.

Form farsen til ca. 12 frikadeller og steg dem i olivenolie ved jævn varme ca. 6-7 min. på hver side, indtil de er gennemstegte.

Server de stegte lammefrikadeller med salat og spis kogte kartofler eller bulgur til.