Ingredienser
Lammefrikadeller:
500 g lammekød (hakket)
1 løg (finthakket eller revet)
1 fed hvidløg (finthakket eller revet)
½ tsk stødt allehånde
1 knsp stødt kanel
3 spsk rasp (eller mel)
1 æg
ca. 2 dl mælk
salt og peber
Tzatziki:
1 agurk
½ l yoghurt naturel
1 fed hvidløg (knust)
2 spsk frisk mynte (finthakket)
Tilbehør: f.eks. ovnstegte kartofler
- Hæld yoghurten i et kaffefilterog lad den dryppe af ½ time eller mere. Rør kødet sejt med 1 tsk salt og tilsæt løg, hvidløg, krydderier, rasp, æg og mælk.
- Form farsen til frikadeller og steg dem på en pande med smør og/eller olie i 5-6 min. på hver side.
- Vask agurken, riv den groft og tryk væden af den. Skrab yoghurten over i en skål og rør den sammen med hvidløg agurk, mynte, salt og peber
- Servér frikadellerne med tzatziki og f.eks. ovnstegte kartofler.