GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

grill
Foto: Maria Nielsen & Nikolai Mørk Lammekebab

Lammekebab

Lækker og skøn lammekebab

printer Print
plate 4

500 g magert lammekød
1 tsk olivenolie
½ portion spicy rub

Tilbehør:
500 g søde kartofler
olie til pensling
salt, peber

Kølende yoghurt:
1,5 dl yoghurt naturel
salt, peber
1-2 fed knust hvidløg
ca. 1 dl revet agurk
2 spsk friskhakket mynte
1 dl tomatchutney

Spicy rub:
1 spsk korianderfrø
1 spsk fennikelfrø
1 spsk spidskommen
1-2 tsk chilipulver, f.eks. Nor peber eller mild, tørret spansk peber
1 spsk brunt sukker
1 spsk salt



Sådan gør du:

Lammekebab:
Skær kødet i passende tern, vend det med olivenolie og spicy rub og sæt det på grillspid. Skær kartoflerne i halve, pensl dem med lidt olie og drys salt og peber på.
Grill lammekebab’erne 3-4 minutter på hver side, grill kartoflerne møre, ca. 5-6 minutter på hver side − grilltiden afhænger af kartoflernes tykkelse. Rør og smag yoghurten til med salt, peber og hvidløg. Knug agurken fri for væde og bland den i yoghurten sammen med mynten. Server spiddene med kartofler, yoghurt og tomatchutney.

Spicy rub:

Rist koriander og fennikelfrø samt spidskommen på en tør pande et par minutter under omrøring. Afkøl og bland chilipulver, sukker og salt med de ristede krydderier og opbevar blandingen i et tætsluttende glas.


 Energi pr. person: 390 kcal., fedt 29%, protein 30%, kulhydrat 41%

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad og Aftensmad