Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på lammekoteletter med bagt græskar
Foto: Line Thit Klein Lammekoteletter med bagt græskar

Opskrift på lammekoteletter med bagt græskar

Lammekoteletter med bagt græskar

Så nemt kan det gøres at lave Lammekoteletter med bagt græskar og persille-pesto.

plate 6
printer Print

1 bundt bredbladet persille
2 spsk grofthakkede mandler
1 dl olivenolie
½ fed finthakket hvidløg
4 spsk groftrevet parmesan
salt, peber og lidt citronsaft
1 hokaido-græskar
salt og peber
2-3 spsk olivenolie
saften af ½ citron
lidt ekstra salt og tørret knust chili
6-12 lammekoteletter (1 eller 2 stk pr. person)
olivenolie til stegning
2-3 kviste rosmarin
salt og peber
½ bakke rucolasalat

Tilbehør: brød, kartofler eller polenta

Sådan laver du lammekoteletter

Pesto: Pluk persille fra stilkene. Kom persille, mandler, olivenolie, hvidløg, parmesan, lidt salt, peber og citronsaft i en blender eller foodprocessor og blend indtil pestokonsistens er opnået.

Bagt græskar: Halvér græskaret og skrab kernerne ud med en ske. Skær græskaret i grove stykker. Kom det på bageplade med bagepapir. Krydr med salt, peber og olivenolie og bag dem ca. 35 min ved 200 grader til de er møre og lækre. Dryp citronsaft på græskarstykkerne og krydr med ekstra salt og evt. lidt tørret knust chili.

Lammekoteletter: Steg lammekoteletterne på en pande med olivenolie ca. 2-3 min på hver side . Pluk rosmarin over kødet under stegningen og krydr med salt og peber.

Vend de bagte græskarstykker sammen med rucola og anret lammekoteletterne med en skefuld persillepesto. Spis brød, kartofler eller polenta til.

Se også opskrift på Okseculotte med kartoffeltern og bagte rødder.

Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter.


Nøgleord til denne opskrift: hovedret, lam, lammekoteletter, pesto, græskar, opskrift.

Se, hvad vi ellers skriver om: Pesto, Efterår, Efterårsmad, Lam, Dansk mad og Hovedret