Langtidsbagte tomater
SPONSORERET indhold

Langtidsbagte tomater

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Tomatsmagen bliver sød og intens, når du langtidsbager tomater. Brug de bagte tomater i salater, sandwich og pasta, som topping på bruschetta, pizza, tærte, æggekage og som tilbehør til stegt kød, fugl eller fisk.

Af: Martin Dyrløv Foto: Martin Dyrløv
02. sep. 2019 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Arbejdstid: 20 min.
Bagetid: 3 timer
Ingredienser:
1 kg tomater
1 hvidløg
en håndfuld timian (eller 1-2 stilke rosmarin)
salt og peber
3 spsk. olivenolie

  1. Vask tomaterne, og skær dem i halve. Læg dem med skærefladen opad på en bageplade med bagepapir.
  2. Del hvidløget i fed, og fordél dem mellem tomaterne. Drys med finthakket timian, salt og peber, og stænk med olie.
  3. Sæt pladen i ovnen ved 125 grader i ca. 3 timer. Opbevar de afkølede tomater i en boks med låg i køleskabet.