Nakkekam opskrift med salat
SPONSORERET indhold

Langtidsbraiseret nakkekam med sprød salat

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En nakkekam bliver super saftig og lækker, når den får lov til at stå og simre i flere timer. Det giver en nakkekam med en fantastisk kraftfuld smag. her får du opskriften på langtidsbraiseret nakkekam med en lækker frisk og sprød salat til.

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
03. dec. 2010 | Opskrift | ALT for damerne
Langtidsbraiseret nakkekam med sprød salat til 5 personer | Total: 3 timer

Ingredienser

1 nakkekam af ca.1- 1,4 kg
olivenolie
salt og peber
2 fed hvidløg, finthakket
4 salvieblade, grofthakkede
3 løg
1 økologisk citron
vand eller hønsebouillon.

Sprød salat
1 skalotteløg
½ bundt kørvel
1 tsk dijonsennep
1½ spsk hvidvinseddike eller æbleeddike
lidt salt og peber
4 spsk olivenolie

Tilbehør: ovnbagte kartofler, kartoffelmos eller risotto.

Sådan laver du langtidsbraseret nakkekam

Rids kødet med en skarp kniv på kryds og tværs på oversiden og brun kødet godt på alle sider på en pande med olivenolie. Kom kødet i et ovnfast fad og krydr med salt, friskkværnet peber, hvidløg og salvie. Pil og skær løgene i både og skær ligeledes citronen i både.

 

Løft kødet på og kom løg og citron i bunden af fadet. Læg kødet ovenpå og tilsæt vand eller bouillon, så det dækker halvt op omkring kødet. Sæt kødet i ovnen 3 timer ved 140 grader. Hæld undervejs bouillon fra bunden af fadet over kødet. Tjek om kødet er super mørt og saftigt og lad det hvile 15 min før udskæring.

 

Skyl, pluk og slyng salaten. Pil og snit skalotteløget i små tern og hak kørvelen groft.
Rør dijonsennep sammen med hvidvinseddike, salt og friskkværnet peber og pisk det sammen med olivenolie. Vend salaten sammen med vinaigrette, hakkede skalotteløg og kørvel kort før servering.

 

Skær nakkekammen i skiver og server det med ovnbagte kartofler eller kartoffelmos. Server salaten ved siden af.


Simretid: Ca. 3 timer