Langtidshævet brødhjul med æbler
SPONSORERET indhold

Langtidshævet brødhjul med æbler

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En af hemmelighederne bag vellykket brød er at bruge et minimum af gær og i stedet forlænge hævetiden. Prøv selv at lave dette himmelske, rustikke brød.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
07. jan. 2013 | Opskrift | Hendes Verden
1 brød

Ingredienser

5 dl vand
200 g knækkede hvedekerner
1 spsk. olie
2 dl revne æbler
2 spsk. flydende honning
10 g salt
10 g gær
150 g rugmel
ca. 450 g hvedemel

  1. Kog vandet med de knækkede hvedekerner op under omrøring 3-4 min. Lad dem afkøle, til de er lunkne.
  2. Rør olie, æbler, honning og salt i. Udrør gæren heri. Kom rugmel og hvedemel i.
  3. Ælt dejen 5-10 min., den skal stadig være fugtig og lidt klistret. Stil dejen til hævning tildækket i køleskab10-12 timer (gerne natten over).
  4. Tag dejen ud, 2 timer før den skal bages. Form en lang pølse, og sæt den sammen til et hjul. Lad den efterhæve 30 min. på bagepapir med et rent klæde over. Pensl med vand.
  5. Snit brødet med en skarp kniv. Du kan også klippe små snit i brødet hele vejen rundt med en saks.
  6. Bag brødet ca. 40 min. ved 225 gr. på anden nederste ovnribbe.