Langtidshævet surbrød
SPONSORERET indhold

Langtidshævet surbrød

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Har du mod på at gøre lidt ekstra ud af julefrokosten, så bag dit eget brød. Dette herlige surbrød passer perfekt til både laks og ost.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
23. okt. 2012 | Opskrift | Hendes Verden
1 stk.

Ingredienser

Surdej:
5 g gær
2 dl vand
2 dl hvedemel

Dej:
3 dl lunkent vand
2 tsk. salt
250 g fuldkornsspeltmel el. grahamsmel
ca. 400 g hvedemel

  1. Udrør gæren til surdejen i lunkent vand, og rør hvedemelet i. Dæk med plastfilm. Prik nogle huller i plasten. Lad surdejen stå 2 dage, til den dufter syrligt og bobler.
  2. Udrør surdejen i det lunkne vand. Tilsæt de øvrige ingredienser. Rør dejen godt sammen, den er fugtig og kan ikke æltes.
  3. Lad dejen hæve tildækket i en skål natten over i køleskab.
  4. Tag dejen ud, og lad den temperere 1 times tid. Hæld dejen ud til et rundt brød på bagepapir på en bageplade. Lad den efterhæve ca. 30 min. med et klæde over.
  5. Snit brødet, og pensl med vand. Bag brødet ved 225 gr. i ca. 35-40 min. på midterste ovnribbe.