ribbensteg opskrift
Foto: Line Thit Klein Langtidsstegt ribbensteg

Langtidsstegt ribbensteg med honning, løgpuré og bitter salat

printer Print
plate 4

1½ kg ribbensteg
1 stor spsk korianderfrø
1 kvist frisk rosmarin
olivenolie
groft salt
3 spsk flydende honning
6 store løg
25 g smør
1 friseé salat
1 spsk grov sennep
4 spsk olivenolie
1-2 spsk hvidvinseddike eller hvid balsamico
1 tsk sukker
salt og sort peber.

Sådan laver du ribbensteg

1. Tænd ovnen på 190 gr. Knus korianderfrø i en morter og hak rosmarinen fint. Bland de to ting sammen og gnid ind i ribbenstegen på begge sider. Drys godt med salt over og dryp med lidt olivenolie. Kom stegen i en bradepande og steg den i ovnen i 2½ time. En halv time før den er færdig dryppes honningen over og stegen kommes tilbage i ovnen.

2 Skræl løgene og skær dem i både. Smelt smørret i en gryde og kom løgene i sammen med ½ tsk groft salt og lidt sort peber. Lad løgene stege under låg ved meget lav varme i 20 min. Vend dem rundt af og til.

Løgene må endelig ikke branke, men skal være brune og bløde. Blend løgene med en stavblender til en cremet puré. Smag til om der mangler salt.

3. Vask og tør salaten grundigt. Rør en dressing af sennep, 4 spsk. olivenolie, eddike, sukker og ½ tsk groft salt. Vend med salaten lige før servering.

4. Skær stegen i skiver og servér sammen med salat og løgpuré.


Se også opskrift på Klassisk ribbensteg.

Få mere inspiration til lækker mad på »ALTfordamerne.dk.

Nøgleord til denne opskrift: ribbensteg, honning, løgpuré, salat, middagsmad, opskrift.

Se, hvad vi ellers skriver om: Ribbensteg, Svin, Dansk mad og Hovedret