Lasagne
SPONSORERET indhold

Lasagne

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Opskrift på en god klassisk italiensk lasagne

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
30. sep. 2011 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Arbejdstid:
1 time
Stege/koge/bagetid:
1 time og 30 min.
Fryse-egnet
(4 personer)
Kødsovs:
500 g hakket kød (okse, svin eller kalv)
1-2 spsk olivenolie
1-2 løg (finthakket)
2 stilke blegselleri (finthakkede)
2 fed hvidløg (finthakkede)
1 dåse koncentreret tomatpuré (80 g)
1 ds hakkede tomater
2 dl vand
2 tsk oregano og basilikum
1 laurbærblad
salt og peber
Endvidere:
250 g lasagneplader (friske)
2 æg
250 g ricottaost
1 dl mælk
50 g revet parmesanost
1 tsk oregano, timian og basilikum
100 g italiensk mozzarella (eller revet ost)
salt og peber
olie til fadet

  1. Brun kødet i en gryde med olie og tilsæt finthakket løg, blegselleri og hvidløg. Lad det
  2. stege nogle minutter og tilsæt så tomatpuré, tomater, vand og krydderier. Lad sovsen simre
  3. 20-30 min. Spæd evt. med lidt vand undervejs.
  4. Smag til med salt og peber. Tænd ovnen på 200 grader.
  5. Pisk æggene sammen med ricottaost, mælk og revet parmesanost og tilsæt krydderier, salt og peber.
  6. Smør et ovnfast fad (ca. 20x30 cm) med olie og smør lidt kødsovs ud i bunden.
  7. Læg så ingredienserne i lag: lasagneplader, ostecreme og kødsovs – slut af med kødsovs.
  8. Fordél skiver af mozzarella eller revet ost over retten og dæk fadet løst med et stykke bagepapir og et stykke stanniol.
  9. Sæt retten i ovnen i ca. 45 min. (til den er gennemvarm, og osten er smeltet).
  10. Giv den 5-10 min. uden låg, sluk for ovnen oglad fadet stå endnu 15 min.