Ingredienser
Arbejdstid:
1 time
Stege/koge/bagetid:
1 time og 30 min.
Fryse-egnet
(4 personer)
Kødsovs:
500 g hakket kød (okse, svin eller kalv)
1-2 spsk olivenolie
1-2 løg (finthakket)
2 stilke blegselleri (finthakkede)
2 fed hvidløg (finthakkede)
1 dåse koncentreret tomatpuré (80 g)
1 ds hakkede tomater
2 dl vand
2 tsk oregano og basilikum
1 laurbærblad
salt og peber
Endvidere:
250 g lasagneplader (friske)
2 æg
250 g ricottaost
1 dl mælk
50 g revet parmesanost
1 tsk oregano, timian og basilikum
100 g italiensk mozzarella (eller revet ost)
salt og peber
olie til fadet
- Brun kødet i en gryde med olie og tilsæt finthakket løg, blegselleri og hvidløg. Lad det
- stege nogle minutter og tilsæt så tomatpuré, tomater, vand og krydderier. Lad sovsen simre
- 20-30 min. Spæd evt. med lidt vand undervejs.
- Smag til med salt og peber. Tænd ovnen på 200 grader.
- Pisk æggene sammen med ricottaost, mælk og revet parmesanost og tilsæt krydderier, salt og peber.
- Smør et ovnfast fad (ca. 20x30 cm) med olie og smør lidt kødsovs ud i bunden.
- Læg så ingredienserne i lag: lasagneplader, ostecreme og kødsovs – slut af med kødsovs.
- Fordél skiver af mozzarella eller revet ost over retten og dæk fadet løst med et stykke bagepapir og et stykke stanniol.
- Sæt retten i ovnen i ca. 45 min. (til den er gennemvarm, og osten er smeltet).
- Giv den 5-10 min. uden låg, sluk for ovnen oglad fadet stå endnu 15 min.