Lasagne med kød og grønt
SPONSORERET indhold

Lasagne med kød og grønt

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Brug mange lasagneplader og spar lidt på fyldet imellem. Så sejler pladerne heller ikke i sovs. Det er god økonomi, og så smager det også bedst. Jeg har ikke glemt den hvide bechamelsovs, men bruger den ikke her.

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
08. maj. 2012 | Opskrift | Hjemmet
6 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Ovntid: ca. 30 min.
Fryse-egnet før bagning
400 g lasagneplader (brug frisk pasta)
Kødsovs:
3 tynde skiver bacon (skåret i tern)
2-3 spsk olivenolie
1 løg (hakket)
1 gulerod (revet)
2 fed hvidløg (hakkede)
250 g hakket oksekød
1 dåse flåede tomater
1 tsk oregano
salt og peber
Endvidere:
1 rød peberfrugt (i tynde skiver)
1 dl revet ost (parmesan er fint, men også dyrt, så en god dansk riveost er også velegnet)
100 g mozzarella (hele „bolde” smager bedst, men er også dyrest, så den revne mozzarella er fin)

  1. Svits bacon i olie i en gryde. Kom grønsagerne i og svits dem med, mens der røres. Tilsæt kødet, rør om og svits, til det har skiftet farve.
  2. i og tilsæt oregano, salt og peber. Lad kødsovsen småkoge i 20 min., rør af og til, så den ikke brænder på.
  3. Sammenlægning: Kom et tyndt lag kødsovs i bunden af et firkantet, ovnfast fad. Læg et lag pastaplader på, derefter et lag kødsovs, lidt revet ost og peberfrugtskiver. Fortsæt med lasagneplader, kødsovs, ost og peberfrugt.
  4. Læg tynde skiver eller revet mozzarella over og drys med revet ost. Dryp lidt olie over – det giver en sprød overflade. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min., eller til overfladen er sprød og gylden.