hjemmelavet pizza
SPONSORERET indhold

Byens bedste hjemmelavede pizzaer

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Vild med pizza? Her får du 2 opskrifter, som smager helt fantastisk.

Af: Søren Ejlersen, Frank van Beek, Jacob Dietz og Susanne Knutzen Foto: Rishi
27. okt. 2014 | Opskrift | Fit living
1 portion giver 4 pizzaer

Ingredienser

Pizzadej
8 g gær
4 dl lunkent vand
1 spsk olivenolie
½ kg hvedemel
1 tsk salt
Kartoffelpizza med ansjoser og salvie
200 g kartofler
2 spsk olivenolie
salvie
ansjoser
Pizza med kødboller
1 flaske mosede tomater
olivenolie
1 løg
1 frisk chili
500 g hakket oksekød
1 æg
2 spsk mel
salt
5 tomater
250 g mozzarella
timian

Sådan gør du:

Pizzadej
Rør gæren ud i vandet og tilsæt olie. Rør melet i vandet lidt efter lidt og tilsæt salt. Ælt dejen godt igennem i min. 7 til 10 minutter. Læg herefter dejen i en stor skål og sæt den på køl i mindst 6 timer eller natten over dækket med et fugtigt klæde eller husholdningsfilm. Husk, at dejen hæver til ca. dobbelt størrelse.
Del dejen i fire stykker og form hvert enkelt til en kugle på et meldrysset bord. Rul pizzadejene ud og placer dem på en bageplade med bagepapir.
Kartoffelpizza med ansjoser og salvie
Tænd ovnen pa 220 grader. Lad en bageplade eller pizzasten være i ovnen. Skær kartoflerne i tynde skiver, evt. på et mandolinjern.
Dryp kartoflerne med olivenolie og læg de tynde kartoffelskiver og salvieblade på pizzaen. Bag pizzaen på bagepladen eller -stenen i ca. 7 minutter. Tag pizzaen ud af ovnen og fordel ansjoser over den. Server straks.
Pizza med kødboller
Tænd ovnen pa 220 grader. Lad en bageplade være i ovnen − en pizzasten er selvfølgelig det bedste. Bland mosede tomater og olivenolie i en gryde og giv det et kort opkog. Hak løg og chili fint. Rør hakket oksekød, æg, mel og salt sammen og tilsæt løg og chili. Form farsen til kødboller og steg dem i lidt olie. Skær tomaterne i tynde skiver. Riv mozzarellaen i passende stykker og fordel den ud over pizzaen. Læg derefter de tynde tomatskiver på pizzaen og kom kødbollerne pa toppen.
Drys med timian efter smag. Balancer pizzaen over på den varme bageplade eller -sten og bag pizzaen i ca. 15 minutter, eller til den er gylden i bunden, og osten bobler. Server straks.


Opskriften er fra Søren Ejlersen, Frank van Beek og Jacob Dietz bog, "Aarstidernes køkkenhave"