Letsaltet lammekølle med flødespinat og ærter
Foto: Martin Dyrløv Skøn lammekølle med tilbehør.

Letsaltet lammekølle med flødespinat og ærter

Læg en lammekølle i en mild saltlage dagen før. Resultatet er en saftig og smagfuld steg her sat sammen med forårsfriskt tilbehør.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Total: en time
plate 5-6 personer

  • 1 lammekølle 2 kg
  • 25 g smør

Saltlage:

  • 3 liter vand
  • 3 dl groft salt
  • 1 dl sukker
  • 1 spsk. helt sort peber
  • 5 laurbærblade
  • 1 citron (øko)

Flødespinat:

  • 2 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 25 g smør
  • 500 g frisk spinat (renset)
  • 4 dl piskefløde
  • 500 g ærter (frosne)
  • evt. citronsaft
  • salt og peber

Tilbehør:

  • kogte kartofler

Sådan gør du:

  1. Saltlage: Kog vand, salt, sukker, krydderier og strimler af citronskal godt igennem, og afkøl lagen fuldstændig.
  2. Læg lammekøllen i saltlagen; brug stor og kraftig frysepose, og sæt den i køleskabet i 24 timer.
  3. Tag lammekøllen op af saltlagen, si krydderierne fra lagen. Dup lammekøllen tør, smør den med smør, og drys krydderierne fra lagen over. Tilsæt citronskiver, og stik et stegetermometer i på det tykkeste sted. Pak det hele ind i stanniol på en bradepande, og sæt det i en kold ovn.
  4. Tænd på 175 grader, og steg i 1½-2 timer – til centrumstemperaturen er 62 grader. Åbn pakken, skru op til 220 grader, og brun lammekøllen i ca. 15 min. – til centrumstemperaturen er 65 grader.
  5. Flødespinat: Pil og hak skalotteløg og hvidløg, og steg dem blanke i smør i en gryde eller sauterpande. Tilsæt fløde, og kog det igennem i 10-15 min., til konsistensen bliver cremet.
  6. Tilsæt spinaten, og vend rundt, til den falder sammen. Tilsæt ærterne, og kog i 2-3 min. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  7. Skær lammekøllen i tynde skiver, og servér med flødespinat og kogte kartofler. 
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Lammekølle, Aftensmad og Hovedret