Skinkeculotte opskrift med sommerkålsalat
Foto: Lars Ranek Skinkeculotte med sommerkålsalat og kartofler

Skinkeculotte opskrift med sommerkålsalat

Skinkeculotte med sommerkålsalat

printer Print
plate 4

Til skinkeculotte opskriften skal du bruge:

1 skinkeculotte, ca. 800 g.

Lage:
6 dl vand
4 spsk groft salt
4 spsk sukker
10 hele peberkorn
10 kviste timian.

Spidskålsalat:
1 fintsnittet spidskålshoved
200 g bælgede ærter
4 spsk finthakket dild.

Dressing:
1 tsk dijonsennep
1 tsk sukker
saft fra ½ citron
4 spsk vindruekerneolie.
800 g kartofler.

Dressing:
2 dl cremefraiche 18%
2 spsk hakket persille
2 spsk hakket purløg
1 tsk dijon
1 spsk citron
salt og friskkværnet peber.

Sådan gør du

Dag 1: Kog alle ingredienser til lagen op i en gryde, pisk til salt og sukker er opløst. Køl lagen ned. Rids fedtet på skinkeculotten, læg den i en plastpose, hæld lagen over, luk posen tæt og sæt den i køleskabet til næste dag.

Dag 2: Tag skinken ud af posen, tør den med køkkenrulle og læg den i et ildfast fad. Steges ved 200 grader i 50 minutter. Tjek gerne med stegetermometer om den er færdig, den skal være 80 grader indeni.

Vend spidskål, ærter og dild sammen, pisk dressingen sammen og vend i spidskålen.
Kog kartofler og skær dem over én gang, vend dressingen sammen og smag til med salt og peber.

Skær skinken i skiver og servér med salaten og lune kartofler.

Se, hvad vi ellers skriver om: Spidskålssalat, Culotte, Svin, Dansk mad og Hovedret