SPONSORERET indhold
Leverpostej
Leverpostej som mormor lavede den.
(2 store bakker eller flere små)
Ingredienser
Leverpostej
½ kg svinelever
200 g fersk spæk
2 løg
2 æg
2 tsk. salt
groftkværnet peber
1 tsk. allehånde
¼ tsk. stødt nellike
125 g smør
100 g hvedemel
½ l kogende mælk
Pynt:
125 g bacon i skiver og
200 g rensede champignoner i kvarte
- Hak lever, spæk og løg i køkkenmaskine eller foodprocessor. Eller få slagteren til at hakke lever og spæk til dig. Så river du bare selv løgene og rører dem i sammen med æg, salt og krydderier.
- Smelt smørret i en gryde. Rør melet i. Kom lidt mælk i ad gangen under omrøring. Kog jævningen sammen 3-4 min. under omrøring. Rør opbagningen i levermassen.
- Smør et par aluforme eller brødforme, og kom leverpostejen i. Her har vi brugt en patéform. Bag leverpostejen i ovnen ved 175 gr. på nederste ovnribbe i ca. 1½ time. Steg baconskiverne sprøde, og afdryp dem på køkkenrulle. Svits champignonerne på panden i det afsmeltede baconfedt. Pynt leverpostejen med stegt bacon og svitsede champignoner.