Opskrift på linse- og rødbedesalat med maltbrød
SPONSORERET indhold

Linse- og rødbedesalat og maltbrød

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Signe Wenneberg Foto: Frederikke Heiberg
10. mar. 2010 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

Salat
Belugalinser
Gedefeta
Frisk basilikum
Cherry tomater
Laurbærblad
Semi soltørrede tomater.

Dressing
3 spsk olivenolie
1/2 tsk dijon sennep
Saften fra 1/2 citron
2 spsk mørk balsamico
Salt og peper

Rødbede/quinoa-salat
Kogt quinoa (korn, frø fra Mellemamerika, en slags super-food)
1/2 kg rødbeder
Et par håndfuld persille.

Dressing
2 tsk økologisk honning
2 stk økologisk dijonsennep
6 spsk mild olivenolie
Saft og skal fra 1-2 citroner
Salt.

Maltbrød
4 dl koldt vand
1 maltøl eller juleøl
200 g rugmel
1 spsk salt
2 spsk mørk sirup
5 g gær
700 g økologisk hvedemel.

Sådan gør du

Kog Belugalinserne, til de er møre, tilsæt gerne et laurbærblad for at give ekstra smag. Vend gerne linserne i dressingen, mens de stadigvæk er varme, så suger de bedre smagen fra dressingen.
Skær de semi soltørrede og friske tomater i grove stykker og vend dem sammen med linserne. Smulder gedefetaen i linsesalaten og pynt med frisk basilikum.

Kog rødbederne hele med skræl i ca. 1 time, til de er møre. Gnid skrællen af under koldt vand. Skær rødbederne i mundrette stykker.
Kog quinoaen efter anvisningen på pose, men hold øje med, at det ikke
bliver for klistret.
Rør dressingen sammen af honning, dijonsennep, olivenolie og citronsaft plus skal og tilsæt til quinoa og rødbeder. Bland det hele godt sammen, så dressingen bliver fordelt. Tilsæt persillen som smag og pynt.

Bland alle ingredienser, ælt dejen og sæt den i køleskabet natten over, helst 12 timer.
Bages i 250 grader i 20 min. og efterfølgende 30 min ved 200 grader.