Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på linse-gulerodssuppe
Foto: Frederikke Heiberg Linse-gulerodssuppe

Opskrift på linse-gulerodssuppe

Linse-gulerodssuppe

4
Print

koldpresset olivenolie
4 fed hvidløg
2 løg
2 spsk karry
1 kanelstang
10 cm ingefær
1 tsk tørret chili
1 kg gulerødder i stykker
½ knoldselleri i stykker
2 æbler i stykker
ca. 1 liter vand (grøntsagsbouillon fra Helio eller Morga fås i helsekost)
250 g du Puy linser kogt i ca. 30 min.

Sådan gør du

Kom hvidløg, løg og krydderier i en opvarmet gryde med olie. Rør rundt (og duft de herlige dufte). Kom resten af grøntsagerne i og rør – tilsæt vand og lad koge op. Lad det derefter simre til grøntsagerne er bløde.

Purer suppen og kom til sidst linserne i – smag til med salt.

Du kan servere den med en klat god, græsk yoghurt og persilledrys – det ændrer i den grad på suppens udseende.

Se, hvad vi ellers skriver om: Suppe, Dansk mad, Louise Bruun, Gulerodssuppe, Linser, Hovedret, Forret og Frokost