Løgsuppe med timian og gratineret brød
Ingredienser
3-4 løg
1 spsk olivenolie
1½ dl hvidvin
1 liter hønsebouillon
3 kviste timian
1 laurbærblad
lidt salt og peber
lidt citronsaft
1 fed hvidløg
4 spsk olivenolie
1 baguette
2 dl revet ost
3 kviste timian, bladene heraf.
Sådan gør du
Pil og halvér løgene, og skær dem i tynde skiver. Kom olivenolie i en gryde, og steg løgene ved svag varme, indtil de er møre. Tilsæt hvidvin, lad det simre i nogle min, og hæld hønsebouillon ved. Tilsæt timian bladene og laurbærblad, og lad suppen koge i 35-40 min. Krydr med salt, peber og lidt citronsaft.
Pres hvidløgsfeddet og bland det sammen med olivenolie. Skær brødet i skiver, drys med revet ost, timianblade og dryp hvidløgsolie over brødene. Rist brødene i ovnen under grill i nogle min, indtil osten er gratineret, og brødet sprødt.
Hæld suppen i suppetallerkner, og servér den sammen med de gratinerede brød.