SPONSORERET indhold
Luksus burger
Slå dejen op om morgenen, så går det hele nemt og hurtigt.
4 pers.
Ingredienser
Dej til 8 boller, de 4 til madpakken dagen efter
4 dl vand
15 g gær
1 tsk. salt
250 g hvid hvedemel (fintmalet fuldkornshvedemel)
ca. 250 g hvedemel, gerne italiensk
pizzamel
1 sammenpisket æg til pensling
2-3 spsk. sesamfrø
Desuden:
400 g hakket oksekød, maks.
10 % fedt
salt, peber
1 spsk. olie til stegning
1 avocado
1 dl skummetmælksyoghurt
2 tsk. citronsaft
salt, peber
4 tomater i skiver
1 agurk i skiver
icebergsalat eller romaine
2 røde peberfrugter i skiver
8 skrællede gulerødder i stænger
Tilbehør:
evt. ketchup, sennep og syltet jalapenochili
- Rør gæren ud i lunkent vand. Rør salt og hvid hvedemel i. Lad det stå 5 min. Tilsæt hvedemelet, og ælt dejen smidig. Stil dejen tildækket i køleskabet i ca. 8-10 timer. Tag dejen ud en time før, den skal bages. Lad den stå 40 min., og form så 8 flade boller. Lad dem efterhæve 15 min. Pensl med sammenpisket æg, og drys med sesamfrø. Bag bollerne ved 225 gr. I ca. 18 min. på midterste ovnribbe.
- Form 4 flade bøffer af kødet. Krydr dem med salt og peber, og steg dem i olie på panden.
- Mos avocadokødet, og rør det med yoghurt. Smag til med citronsaft, salt og peber. Stil boller, bøf, grønsager og avocadomos på bordet, og lad hver især fylde sin egen burger.