Sådan laver du lækre romkugler af dine kagerester
SPONSORERET indhold

Sådan laver du lækre romkugler af dine kagerester

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

At undgå madspild er hot, og det samme gælder vel kagespild! Så det er bare om at komme i gang med at få det bedste ud af kageresterne – og én af de bedste muligheder er disse saftige romkugler med masser af chokolade!

Af: Runa Pihlmann Foto: Runa Pihlmann
29. apr. 2020 | Mad | Hjemmet
40 stk. (afhængig af størrelse) | Total: 45 min

Ingredienser

ca. 800 g kagerester (hovedsagelig chokoladekage, men derudover også sandkage, mazarinkage og banankage)

Romessens:
1 dl rom
1 vaniljestang
2 spsk. vand
3 spsk. rørsukker

(du kan også vælge at bruge den færdigkøbte romesses)

Desuden
4 spsk. hindbærmarmelade
100 g mørk chokolade
evt. 1 spsk. rom

Pynt:
200 g kokosmel
½ dl frysetørrede hindbær

Sådan laver du hjemmelavede romkugler af kagerester

Romessens:

  1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
  2. Kom korn og den tomme stang i en lille gryde sammen med rom, vand og sukker.
  3. Lad det koge i 5 min.
  4. Tag vaniljestangen op, og lad essensen køle lidt af.

Romkugler:

  1. Bræk kageresterne i mindre stykker, og kom dem i en stor skål.
  2. Bland kagen med marmelade, smeltet chokolade, romessens og evt. rom – gerne på en røremaskine.
  3. Tril massen til ca. 40 romkugler, og vend dem i kokosmel blandet med frysetørrede hindbær.
  4. Opbevar romkuglerne i køleskabet i en lufttæt beholder.

Tip: Hvis du ikke kan få chokolade nok, kan du dyppe køleskabskolde romkugler i smeltet chokolade, inden du vender dem i kokos og frysetørrede hindbær.

Jeg ved godt, at de fleste bruger en færdigkøbt romessens, men der er altså ingen ben i at lave den selv – især hvis du har en sjat rom stående i barskabet.

romkugler-txt.jpg

Anbefalet til dig