Luksuskrans
SPONSORERET indhold

Luksuskrans

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Den smukke krans er fyldt med rosiner og mandler. Servér den friskbagt.

Af: Sandra Leigh Draznin og Kristin Jøtun Foto: Martin Dyrløv og Kim Holthe
12. apr. 2016 | Opskrift | Hjemmet
1 stk.

Ingredienser

Arbejdstid: ca. 45 min.
Bagetid: ca. 30 min.
5 dl mælk
50 g gær
1 æg
200 g smør
2 dl sukker
2 tsk. citronskal (økologisk)
ca. 1 kg hvedemel
Fyld:
50 g smør
50 g sukker
1 tsk. kanel
1 dl rosiner
1 dl mandler
Pensling:
1 æg
20 mandler

  1. Varm mælken op til 37 grader. Rør gæren ud heri.
  2. Hæld væsken i en stor skål. Tilsæt æg, blødt smør, sukker og fintrevet citronskal. Tilsæt mel, og ælt dejen, til den slipper skålen.
  3. Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse i ca. 1 time.
  4. Tril dejen til en lang pølse på ca. 1 meters længde. Rul den ud til ca. 25 cm’s bredde.
  5. Fyld:
  6. Rør smør, sukker og kanel sammen, og smør blandingen på dejen. Drys med rosiner og hakkede mandler.
  7. Rul dejen sammen til en fast pølse, del den på langs med en skarp kniv, og sno de to dele sammen, så snitfladen vender opad. Form snoningen til en krans, læg den på en bageplade med bagepapir, og lad den efterhæve i ca. 20 min. Pensl kransen med sammenpisket æg, og drys med hakkede mandler.
  8. Bag kransen gylden ved 200 grader i ca. 30 min. Lad den afkøle på en bagerist.