Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Hviletid: 1 time
Bagetid: 10 min. + ca. 30 min.
Fryse-egnet
Tærtedej:
150 g smør
200 g hvedemel
½ tsk fint salt
1 æg
Fiskefyld:
250 g laks (i filet)
250 g sej eller torsk i filet (små stykker)
2 tsk salt
friskkværnet peber
3 æggehvider
2½ dl piskefløde
1 bakke blandede, små salater
Evt. purløgsdressing:
2½ dl cremefraiche
2 tsk dijonsennep
1 bundt purløg (fint klippet)
- Smuldr smør og hvedemel (evt. i foodprocessor) med salt.
- Saml dejen med et æg. Lad den hvile i køleskabet i mindst en time.
- Rul dejen ud og beklæd en tærteform (24 cm i diameter) med dejen. Tryk kanterne godt til. Sæt tærteformen i køleskab i 15 min. Forbag den ved 225 grader i 10 min.
- Fyld: Skær laksen i små stykker og stil det til side.
- Blend torsken med salt, peber og æggehvide i foodprocessoren. Tilsæt fløden i en stråle og sluk, så snart massen er ensartet.
- Bland forsigtigt de små stykker laks i og fyld den forbagte tærteform.
- Bag tærten i ovnen ved 175 grader i 25-30 min., til den er fast. Servér lun med salat og evt. purløgsdressing.