Gløgg
Foto: Thomas Hergaard

Hjemmelavet gløgg

Gløgg

Her i december er der tradition for at servere en lækker hjemmelavet gløgg til gæsterne.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Total: 30 minutter
plate Gløgg til 8-10 personer

Gløgg

2 1/2 liter rødvin
et par strimler citronskal
2 appelsiner (snittet skal og saft)
3-4 hele nelliker
2 stk. hel kanel
evt. 2 dl portvin
100 g rosiner
100 g mandler (smuttede)

Sådan laver du hjemmelavet gløgg


Opvarm 1/2 liter af rødvinen med citron- og appelsinskal, appelsinsaft og krydderier.


Lad det trække 10 min. og si det.


Hæld det tilbage i gryden og kom resten af rødvinen i. Varm til kogepunktet og tilsæt portvin, rosiner og mandler.


Varm gløggen til kogepunktet og servér straks efter.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Gløgg, Julemad og Drikke