Lun kartoffelsalat med bacon og klassisk vinaigrette
Lader sommervejret vente på sig, er det her en fantastisk ret på en råkold aften.
Ingredienser
700 g kartofler
125 g bacon i skiver
300 g grønne bønner
4 stængler bladselleri, incl. blade
Vinaigrette:
2 tsk dijonsennep
1 spsk hvid balsamico
5 spsk olivenolie
1 tsk sukker
½ tsk groft salt
sort peber
Sådan laver du kartoffelsalat
Skrub kartoflerne og kog dem i godt saltet vand til de akkurat er møre. Hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe af.
Steg imens baconen gylden og sprød i en pande. Kom den over på køkkenrulle og skær den derefter i mindre stykker. Nip enderne af bønnerne og damp dem i en gryde med lidt vand i bunden i 5-7 min, så de stadig er sprøde. Kom dem i en sigte og skyl med koldt vand.
Skær bladselleri i skiver og hak bladene groft. Skær kartoflerne i tykke skiver og kom i en skål sammen med bønner, bladselleri og bacon.
Kom alle ingredienser til vinaigreten i et syltetøjsglas og ryst det sammen. Smag til om der mangler salt, sukker eller eddike og hæld dressingen over salaten. Vend sammen og server, mens kartoflerne stadig er lune.
Tip: Salaten er også god afkølet til en picnic eller i madpakken. Du kan evt. supplere med stykker af stegt kyllingebryst eller kogte æg for en mere fyldig salat.
Se også opskrift på: Kartoffelmad med hjemmerørt mayo og rejer