GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Lun salat med pocherede æg og blomkål
Foto: Anders Schønnemann

Lun salat med pocherede æg og blomkål

Vi giver dig her en opskrift på en salat, der er lidt anderledes. Denne salat er nemlig lun og toppes med et flot pocheret æg.

printer Print
clock 30 minutter
plate 2 personer

Salat

1 dl perlebyg
1 mellem blomkålshoved
Olivenolie
Saft af ½ citron
2 fed hvidløg
250 g spinat
Salt og peber

Æg:

4 æg
4 tsk. hvidvinseddike
Kogende vand
Salt

Dressing

½ tsk. flydende honning
½ tsk. spsk dijonsennep
1 ½ spsk. hvidvinseddike
1 ½ spsk. olivenolie
Salt og peber

Energi pr. person:
496 Kcal
Fedt:
49 %
Protein:
22 %
Kulhydrat:
29 %

Sådan gør du

  1. Sæt vand over i en stor gryde til æg. Salt det gavmildt.
  2. Skyl perlebyg, og kog dem møre i usaltet vand i 20 minutter.
  3. Dryp dem af, og krydr dem med salt, mens de er helt varme.
  4. Del blomkålen i mundrette buketter, og rist den i olivenolie på en stor, varm pande.
  5. Rist i 10-12 minutter, så den bliver gylden og mør.
  6. Smag til med lidt citronsaft, og krydr med salt.
  7. Snit hvidløg i tynde skiver.
  8. Pluk de groveste stilke af spinaten.
  9. Steg hvidløg i lidt olivenolie på en varm pande. Lad det blive let gyldent.
  10. Kom spinat på, og lad den falde sammen. Krydr med salt.
  11. Æg: Kom to teskefulde eddike i en skål, og slå to æg ud i skålen.
  12. Pisk i vandet, så du laver en strøm i midten.
  13. Slip æggene i midten af strømmen af det kogende vand, og skru en smule ned, så vandet er lige under kogepunktet.
  14. Lad æggene pochere i vandet i 2 ½-3 minutter. Tag dem op med en hulske. Gentag med de sidste æg.
  15. Dressing: Rør en dressing af honning, dijon, eddike og olivenolie. Smag til med salt og peber.
  16. Vend de lune perlebyg og blomkål med dressingen, og smag til med salt.
  17. Vend til sidst spinat i, og anret salaten toppet med æg. Servér straks.
Se, hvad vi ellers skriver om: Æg, Sund aftensmad og Hovedret