Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Lynsyltede sild med sprødt grønt
Foto: Maria P

Lynsyltede sild med sprødt grønt - opskrift fra Hjemmet

Lynsyltede sild med sprødt grønt

(4 personer)
Print

Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: 5 min.
Trækketid: mindst 2 timer
Ingredienser:
4 ferske sildefileter
2 rødløg
2 gulerødder
1½ cm frisk peberrod
1½ dl klar lagereddike
½ dl vand
75 g sukker
½ tsk. salt
Tilbehør:
1 bundt dild

  1. Skær sildefileterne midt over på den lange led, og skær finnerne væk. Tør fileterne med køkkenrulle, og læg dem i et fad med høje kanter.
  2. Skær rødløg, gulerødder og peberrod i meget tynde skiver.
  3. Kog eddike, vand, sukker og salt op i en gryde. Kom grønsagerne i lagen, og kog op igen. Hæld den kogende lage over sildene. Ryst fadet, så lagen kommer godt ned mellem sildene. Lad sildene køle af i køleskabet og trække i mindst 2 timer.
  4. Tag sild og grønsager op af lagen, og servér sildene med frisk dild.
Se, hvad vi ellers skriver om: Fisk, Syltning og Tilbehør