Lyse luftige gifler
SPONSORERET indhold

Lyse luftige gifler

Lyse, luftige og strengt forbudt hos nogle, mens vi er andre, der eeeeelsker de bløde hvedegifler på morgenbordet.

Foto: Columbus Leth
19. dec. 2013 | Opskrift | BoligLiv


Lyse luftige gifler

Tid: ca. 30 min. plus hæve- og bagetid

(16 stk.)
3 dl mælk
100 g smør
50 g gær
1 æg
1 spsk. sukker
2 tsk. groft salt
ca. 650 g hvedemel
1 æg til pensling

1.  Lun mælken, og smelt smørret heri. Hæld væsken i en skål.
når væsken har stuetemperatur, opløses gæren heri.

2.  Tilsæt æg, sukker og salt, og rør hvedemel i dejen lidt ad gangen. Ælt, til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

3.  Slå dejen ned på et meldrysset bord. Del den i to kugler. Rul hver kugle til en rund cirkel, på størrelse som en pizza. Skær hver cirkel ud i 8 trekanter. Rul hver trekant fra den brede ende mod den smalle som en croissant. Fordel giflerne med sammen-føjningen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad giflerne hæve ca. 30 min.

4.  Tænd ovnen på 200 grader.

5.  Pensl giflerne med sammenpisket æg, og bag dem i ov-nen i 12-15 min., til de er gyldne. Afkøl giflerne på en bagerist.