Madpandekager med hytteostsalat og røget hellefisk
SPONSORERET indhold

Madpandekager med hytteostsalat og røget hellefisk

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Nyd disse prægtige madpandekager evt. som del af en fyldig brunch.

Af: Katrine Klinken Foto: Line Falck
10. jun. 2016 | Opskrift | Hjemmet
8 stk.

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: ca. 30 min.
Madpandekager med fuldkornsmel:
3 æg
lidt groft salt
150 g hvedemel
50 g fuldkornshvedemel (grahamsmel)
3½ dl mælk
ca. ½ dl olie + 25 g smør
Hytteostsalat:
400 g hytteost naturel
3-4 tomater
ca. 200 g røget hellefisk
2 skoleagurker (eller ½ agurk)
1 bundt radiser
½ dl ekstra ­jomfruolivenolie
salt og friskkværnet
sort peber
1 bundt purløg

  1. Madpandekager:
  2. Pisk æg, salt og de to slags mel sammen. Tilsæt mælk lidt ad gangen, og pisk dejen ensartet. Lad den hvile i køleskab i ca. 30 min. Lav ­hytteostsalaten imens.
  3. Varm panden godt op, og kom olie på. Hæld et tyndt lag dej på, og steg pandekagerne lysebrune på begge sider.
  4. Hytteostsalat:
  5. Bland hytteost med små terninger af ­tomater og agurk. Skær evt. ­skindet af hellefisken, og skær den i små ­stykker. Bland dem i hytteosten sammen med olivenolie. Smag til med salt og peber. Anret ­hytteostsalaten på et fad, og sæt radiserne hele vejen rundt i kanten. Drys med fint klippet purløg. Servér lune pandekager med hytteostsalat med røget hellefisk.