Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: ca. 30 min.
Madpandekager med fuldkornsmel:
3 æg
lidt groft salt
150 g hvedemel
50 g fuldkornshvedemel (grahamsmel)
3½ dl mælk
ca. ½ dl olie + 25 g smør
Hytteostsalat:
400 g hytteost naturel
3-4 tomater
ca. 200 g røget hellefisk
2 skoleagurker (eller ½ agurk)
1 bundt radiser
½ dl ekstra jomfruolivenolie
salt og friskkværnet
sort peber
1 bundt purløg
- Madpandekager:
- Pisk æg, salt og de to slags mel sammen. Tilsæt mælk lidt ad gangen, og pisk dejen ensartet. Lad den hvile i køleskab i ca. 30 min. Lav hytteostsalaten imens.
- Varm panden godt op, og kom olie på. Hæld et tyndt lag dej på, og steg pandekagerne lysebrune på begge sider.
- Hytteostsalat:
- Bland hytteost med små terninger af tomater og agurk. Skær evt. skindet af hellefisken, og skær den i små stykker. Bland dem i hytteosten sammen med olivenolie. Smag til med salt og peber. Anret hytteostsalaten på et fad, og sæt radiserne hele vejen rundt i kanten. Drys med fint klippet purløg. Servér lune pandekager med hytteostsalat med røget hellefisk.