Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Majsgratin
Foto: Thomas Hergaard

Majsgratin - opskrift fra Hjemmet

Majsgratin

Skøn gratin med majs, bacon og løg...

(2-3 personer)
Print

Arbejdstid: 25 min.
Stegetid/bagetid: 45 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
75 g bacon (i tern eller strimler)
15 g smør
1 lille løg (finthakket)
1 fed hvidløg (finthakket)
1-2 stilke blegselleri (fintsnittet)
1 rød peberfrugt (fintsnittet)
250 g majskerner (friske eller frosne)
1½ dl cremefraiche 18% eller fløde
1 spsk mel
salt og peber
evt. 2 spsk revet ost
2 spsk hakket persille

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Brun bacontern i en dyb pande og tilsæt smør. Vend rundt og tilsæt løg og hvidløg.
  3. Steg et par min. og tilsæt selleri og peberfrugt. Steg under omrøring et par min., tilsæt majskerner og tag panden af varmen.
  4. Rør cremefraiche/fløde sammen med mel og rør det i retten. Krydr med salt og peber og hæld det i et smurt ovnfast fad.
  5. Drys evt. med ost og sæt fadet i ovnen 25-30 min., til gratinen er gennembagt, og overfladen er gylden.
  6. Drys med persille og server som tilbehør eller som selvstændig ret med brød til.
Se, hvad vi ellers skriver om: Gratin og Hovedret