Ingredienser
Arbejdstid: 25 min.
Stegetid/bagetid: 45 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
75 g bacon (i tern eller strimler)
15 g smør
1 lille løg (finthakket)
1 fed hvidløg (finthakket)
1-2 stilke blegselleri (fintsnittet)
1 rød peberfrugt (fintsnittet)
250 g majskerner (friske eller frosne)
1½ dl cremefraiche 18% eller fløde
1 spsk mel
salt og peber
evt. 2 spsk revet ost
2 spsk hakket persille
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Brun bacontern i en dyb pande og tilsæt smør. Vend rundt og tilsæt løg og hvidløg.
- Steg et par min. og tilsæt selleri og peberfrugt. Steg under omrøring et par min., tilsæt majskerner og tag panden af varmen.
- Rør cremefraiche/fløde sammen med mel og rør det i retten. Krydr med salt og peber og hæld det i et smurt ovnfast fad.
- Drys evt. med ost og sæt fadet i ovnen 25-30 min., til gratinen er gennembagt, og overfladen er gylden.
- Drys med persille og server som tilbehør eller som selvstændig ret med brød til.