Majskage med abrikoser
SPONSORERET indhold

Majskage med abrikoser

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Denne fristende kage kan nydes af alle – også glutenallergikere. Kan du ikke lide abrikoser, kan disse nemt erstattes af blommer eller ferskner.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
26. sep. 2012 | Opskrift | Hjemmet
1 kage til ca. 10 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 1 time
Fryse-egnet
2 æg
175 g sukker
1 dl olie
125 g majsmel
125 g kartoffelmel
2 tsk natron
1 knsp salt
1 dl kærnemælk
fintrevet skal af 1
usprøjtet citron
500 g friske abrikoser
3 spsk sukker
lidt olie til formen

  1. Tænd ovnen på 180 grader og smør en springform (22-24 cm) med olie. Pisk æg og sukker til en tyk creme og pisk olien i cremen i en tynd stråle.
  2. Bland de tørre ingredienser og rør dem i dejen skiftevis med kærnemælk. Tilsæt fintrevet citronskal og fyld dejen i formen.
  3. Vask abrikoserne, udsten dem og skær dem i både. Vend dem med sukker og læg dem på dejen. Bag kagen midt i ovnen i ca. 1 time og lad den hvile i 15 min., før den løsnes af formen.
  4. Server med sigtet flormelis og evt. lidt flødeskum eller cremefraiche.