Majsmuffins
Foto: Mikkel Adsbøl

Majsmuffins - opskrift fra Hendes Verden

Majsmuffins

De er hurtige og nemme at lave, fordi de hæver på bagepulver, så du er fri for hævetiden. Smager dejligt som madbrød og i madpakken.

printer Print
plate 10 stk.

3 dl minutpolenta (en type majsmel)
2 dl hvedemel
½ spsk. bagepulver
1 tsk. salt
100 g revet ost
3 dl mælk
2 spsk. olivenolie.
2 æg
1 lille dåse majs (140 g drænet)
1 rød peberfrugt

  1. Bland minutpolenta, hvedemel, bagepulver, salt og ost i en skål.
  2. Pisk mælk, olie og æg sammen i en anden skål. Tilsæt majs og finthakket peberfrugt.
  3. Rør de to skåles indhold sammen til en ensartet dej.
  4. Smør muffinsforme godt med smør, og drys evt. med rasp. Fordel dejen i formene, og stil dem i ovnen ved 180 gr. i ca. 20 min.
  5. Tag muffinsene op af formen, og lad dem afkøle på en rist.
Se, hvad vi ellers skriver om: Bageopskrifter