Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på makrel med oliven, selleri og rosin-salsa
Foto: Mikkel Adsbøl Makrel med oliven, selleri og rosin-salsa

Opskrift på makrel med oliven, selleri og rosin-salsa

Makrel med oliven, selleri og rosin-salsa

plate 4
printer Print

8 makrelfileter

Salsa
4 bladselleri
1 bundt bredbladet persille
60 g grønne oliven skåret i skiver
3 tsk kapers
70 g sultanas rosiner
1½ tsk sherryeddikke
½ citron, saft heraf
6 spsk olivenolie
1 spsk honning

Sådan laver du makrel med salsa

Skær bladsellerien i fine skiver, hak persillen og skær de grønne oliven i skiver. Bland alle ingredienserne til salsaen, og grill derefter fisken på en pande eller en grill. Server fisken med salsaen – og gerne lidt ekstra persille som pynt.


Tip:
Hvis du kan få din fiskehandler til at filetere makrellen, er det rigtig godt, da den er lidt svær at arbejde med.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Makrel, Salsa, Grillmad, Sommer, Sommermad, Fisk, Dansk mad, Louise Bruun, Hovedret og Frokost