Makrel med syltede rabarber
SPONSORERET indhold

Makrel med syltede rabarber

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En enkel hverdagsret med masser af smag. De syltede rabarber med ingefær har godt af at trække nogle timer – gerne til næste dag. Lav evt. en større portion rabarber, der også kan bruges som tilbehør til f.eks. stegt kylling eller frikadeller.

24. jun. 2011 | Opskrift | Hjemmet
4 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Koge/stegetid: 20 min.
Trækketid: mindst et par timer
2 mellemstore friske makreller (eller 4 fileter)
2 tsk olie
4 tsk sojasovs
Syltede rabarber med ingefær:
200 g rabarberstilke (uden blade)
50 g rørsukker
½ tsk salt
15-20 g frisk ingefær (skrællet)
1 stjerneanis (brækket i stykker)
½ dl riseddike (eller hvidvinseddike)
Tilbehør:
Løse ris
Drys:
Græskarkerner
Pynt:
Brøndkarse

  1. Syltede rabarber med ingefær: Skær bladene og lidt af foden på rabarberstilkene væk og skyl dem.
  2. Skær stilkene på skrå på 2-3 cm. Læg dem i et ovnfast fad og bland med sukker, salt og ingefær.
  3. Sæt fadet i ovnen i ca. 20 min. ved 200 grader, til rabarberne er næsten møre. Tilsæt stjerneanis og eddike.
  4. Lad rabarberne trække mindst et par timer og gerne til næste dag.
  5. Stegt makrel:
  6. Steg halve makrelfileter med skindsiden nedad i olie på en pande med god varme.
  7. Hold dem evt. ned mod panden med en palet. Skru lidt ned for varmen, når skindet er blevet gyldent.
  8. Steg, til fiskekødet er gennemstegt og har skiftet farve hele vejen igennem.
  9. Sluk og fjern rækken af ben i midten af makrelfileterne med en pincet. Varm panden op igen med halvdelen af sojasovsen og varm fisken 1 min. på kødsiden.
  10. Servér stegt makrel med syltede rabarber og rygende varme ris. Drys med græskarkerner og pynt med brøndkarse.