SPONSORERET indhold
Makrel med syltede rabarber
En enkel hverdagsret med masser af smag. De syltede rabarber med ingefær har godt af at trække nogle timer – gerne til næste dag. Lav evt. en større portion rabarber, der også kan bruges som tilbehør til f.eks. stegt kylling eller frikadeller.
4 personer
Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Koge/stegetid: 20 min.
Trækketid: mindst et par timer
2 mellemstore friske makreller (eller 4 fileter)
2 tsk olie
4 tsk sojasovs
Syltede rabarber med ingefær:
200 g rabarberstilke (uden blade)
50 g rørsukker
½ tsk salt
15-20 g frisk ingefær (skrællet)
1 stjerneanis (brækket i stykker)
½ dl riseddike (eller hvidvinseddike)
Tilbehør:
Løse ris
Drys:
Græskarkerner
Pynt:
Brøndkarse
- Syltede rabarber med ingefær: Skær bladene og lidt af foden på rabarberstilkene væk og skyl dem.
- Skær stilkene på skrå på 2-3 cm. Læg dem i et ovnfast fad og bland med sukker, salt og ingefær.
- Sæt fadet i ovnen i ca. 20 min. ved 200 grader, til rabarberne er næsten møre. Tilsæt stjerneanis og eddike.
- Lad rabarberne trække mindst et par timer og gerne til næste dag.
- Stegt makrel:
- Steg halve makrelfileter med skindsiden nedad i olie på en pande med god varme.
- Hold dem evt. ned mod panden med en palet. Skru lidt ned for varmen, når skindet er blevet gyldent.
- Steg, til fiskekødet er gennemstegt og har skiftet farve hele vejen igennem.
- Sluk og fjern rækken af ben i midten af makrelfileterne med en pincet. Varm panden op igen med halvdelen af sojasovsen og varm fisken 1 min. på kødsiden.
- Servér stegt makrel med syltede rabarber og rygende varme ris. Drys med græskarkerner og pynt med brøndkarse.