Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Makronsnitter med marmelade
Foto: Betina Hastoft

Makronsnitter med marmelade - opskrift fra Hendes Verden

Makronsnitter med marmelade

Makronsnitter, som mormor laver dem. Lige til den søde tand og toppet med marmelade.

plate ca. 12 stk.
printer Print

Mørdej:
100 g smør
125 g hvedemel
50 g flormelis
korn af ½ stang
vanilje eller 2 tsk.
vaniljesukker
1 æggeblomme
evt. 1 spsk. kold vand

Fyld:
250 g rabarber- eller hindbærmarmelade
Makronmasse:
400 g marcipan
3 æggehvider
100 g sukker
mandelsplitter eller flager til drys
1½ spsk. sukker

  1. Smuldr smørret i melet, og tilsæt flormelis og vanilje. Saml dejen med æggeblomme og evt. vand. Pak dejen i plastfilm, og lad den hvile i køleskab ca. 30 min.
  2. Udrul dejen til en 20 x 28 firkant, og læg den i en bradepande med bagepapir. Smør marmeladen over.
  3. Riv marcipanen på rivejern. Pisk æggehvider stive. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen under piskning til en sej marengs. Pisk marcipanen i.
  4. Fordel makronmassen over marmeladen. Drys med mandler. Drys med sukker. Bag kagen ved 175 gr. i ca. 45 min. Afkøl, og skær i snitter.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kage, Mørdej, Dessert og Bageopskrifter