SPONSORERET indhold
Makronsnitter med marmelade
Makronsnitter, som mormor laver dem. Lige til den søde tand og toppet med marmelade.
ca. 12 stk.
Ingredienser
Mørdej:
100 g smør
125 g hvedemel
50 g flormelis
korn af ½ stang
vanilje eller 2 tsk.
vaniljesukker
1 æggeblomme
evt. 1 spsk. kold vand
Fyld:
250 g rabarber- eller hindbærmarmelade
Makronmasse:
400 g marcipan
3 æggehvider
100 g sukker
mandelsplitter eller flager til drys
1½ spsk. sukker
- Smuldr smørret i melet, og tilsæt flormelis og vanilje. Saml dejen med æggeblomme og evt. vand. Pak dejen i plastfilm, og lad den hvile i køleskab ca. 30 min.
- Udrul dejen til en 20 x 28 firkant, og læg den i en bradepande med bagepapir. Smør marmeladen over.
- Riv marcipanen på rivejern. Pisk æggehvider stive. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen under piskning til en sej marengs. Pisk marcipanen i.
- Fordel makronmassen over marmeladen. Drys med mandler. Drys med sukker. Bag kagen ved 175 gr. i ca. 45 min. Afkøl, og skær i snitter.