Makronsnitter med marmelade
SPONSORERET indhold

Makronsnitter med marmelade

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Makronsnitter, som mormor laver dem. Lige til den søde tand og toppet med marmelade.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Betina Hastoft
11. dec. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
ca. 12 stk.

Ingredienser

Mørdej:
100 g smør
125 g hvedemel
50 g flormelis
korn af ½ stang
vanilje eller 2 tsk.
vaniljesukker
1 æggeblomme
evt. 1 spsk. kold vand

Fyld:
250 g rabarber- eller hindbærmarmelade
Makronmasse:
400 g marcipan
3 æggehvider
100 g sukker
mandelsplitter eller flager til drys
1½ spsk. sukker

  1. Smuldr smørret i melet, og tilsæt flormelis og vanilje. Saml dejen med æggeblomme og evt. vand. Pak dejen i plastfilm, og lad den hvile i køleskab ca. 30 min.
  2. Udrul dejen til en 20 x 28 firkant, og læg den i en bradepande med bagepapir. Smør marmeladen over.
  3. Riv marcipanen på rivejern. Pisk æggehvider stive. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen under piskning til en sej marengs. Pisk marcipanen i.
  4. Fordel makronmassen over marmeladen. Drys med mandler. Drys med sukker. Bag kagen ved 175 gr. i ca. 45 min. Afkøl, og skær i snitter.