Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på mandelkage med estragon og mynte
Foto: Anders Schønnemann

Opskrift på mandelkage med estragon og mynte

Mandelkage med estragon og mynte

Vanilje, estragon og mynte klæder hinanden smukt i denne smagfulde kage. Nydes med en kop varm myntete.

plate 8-10 personer
printer Print

6 æg
300 g sukker
1 tsk vaniljesukker
225 g hvedemel
180 g mandelmel
1 tsk bagepulver
2 tsk frisk estragon,
finthakket

Creme:
1 dl piskefløde
1 dl skyr
4 spsk flormelis

Pynt:
flormelis
frisk mynte

Sådan gør du

Af Mai Knauer

Dej: Blend æg, sukker og vaniljesukker til en blød og tyk masse. Kom resten af ingredienserne i, og blend igen. Beklæd en rund kageform med en diameter på 20 centimeter med aftagelig bund med bagepapir, og hæld dejen heri. Kom kagen i ovnen, og bag den på 160 grader i ca. 1 time. Lad kagen afkøle i formen.

Creme: Pisk fløden stiv, og vend skyren i skummet sammen med flormelis. Del den afkølede kage ved at skære den forsigtigt igennem på tværs. Fordel cremen på den nederste del, og læg toppen af kagen på. Strø med flormelis, og fordel mynteblade. Lav evt. aftryk med bladene, når du strør flormelis på kagen. 

Se, hvad vi ellers skriver om: Mandler, Mynte, Estragon og Kage