SPONSORERET indhold
Mango-valnøddebund med mandarinsauce
Lækker dessert-kage med valnødder og mango - server med en klat flødeskum på toppen eller en god vaniljeis til.
6 personer |
Total: 40 min
Ingredienser
50 g valnødder, gerne friskknækkede
100 g flormelis
100 g blødt smør
2 æg
25 g hvedemel
½ tsk. bagepulver
1 spsk. cremefraiche
½ mangofrugt, skrællet og skåret i 1 x 1 cm tern, 2 dl i alt
smør og rørsukker til formene
Mandarinsauce:
250 g sukker
2 dl vand
reven skal af 2 usprøjtede
appelsiner
både af 2 mandariner
Tilbehør: flødeskum og evt. æble i tern
Sådan laver du mango-valnøddebund med mandarinsauce
- Mal valnødderne fint i en foodprocessor eller blender sammen med flormelis. Kom smør og æg i, og miks det kort sammen, til det er jævnt.
- Kom hvedemel, bagepulver og cremefraiche i. Miks det meget kort.
- Smør 1 form 10 cm x 30 cm med smør, og drys med rørsukker. Hæld dejen i. Fordel mangotern i dejen, og pres dem lidt ned. Drys lidt rørsukker over.
- Bag kagen i ca. 40 min. Ved 175 gr. på midterste ovnribbe. Tjek, at der ikke sidder rå dej på det spyd, som stikkes ind i kagen. Ellers skal de bage lidt længere. Afkøl kagen.
- Kog sukker og vand op et par min. Kom den revne appelsinskal og mandarinbådene i, og kog det sammen i 3-4 min. Afkøl.
- Server kagebundene med flødeskum og mandarinsauce og evt. æbletern.