Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Mango-valnøddebund med mandarinsauce

Mango-valnøddebund med mandarinsauce - opskrift fra Hendes Verden

Mango-valnøddebund med mandarinsauce

Lækker dessert-kage med valnødder og mango - server med en klat flødeskum på toppen eller en god vaniljeis til.

clock 40 minutter
printer Print
plate 6 personer

50 g valnødder, gerne friskknækkede
100 g flormelis
100 g blødt smør
2 æg
25 g hvedemel
½ tsk. bagepulver
1 spsk. cremefraiche
½ mangofrugt, skrællet og skåret i 1 x 1 cm tern, 2 dl i alt
smør og rørsukker til formene
Mandarinsauce:
250 g sukker
2 dl vand
reven skal af 2 usprøjtede
appelsiner
både af 2 mandariner
Tilbehør: flødeskum og evt. æble i tern

Sådan laver du mango-valnøddebund med mandarinsauce

  1. Mal valnødderne fint i en foodprocessor eller blender sammen med flormelis. Kom smør og æg i, og miks det kort sammen, til det er jævnt.
  2. Kom hvedemel, bagepulver og cremefraiche i. Miks det meget kort.
  3. Smør 1 form 10 cm x 30 cm med smør, og drys med rørsukker. Hæld dejen i. Fordel mangotern i dejen, og pres dem lidt ned. Drys lidt rørsukker over.
  4. Bag kagen i ca. 40 min. Ved 175 gr. på midterste ovnribbe. Tjek, at der ikke sidder rå dej på det spyd, som stikkes ind i kagen. Ellers skal de bage lidt længere. Afkøl kagen.
  5. Kog sukker og vand op et par min. Kom den revne appelsinskal og mandarinbådene i, og kog det sammen i 3-4 min. Afkøl.
  6. Server kagebundene med flødeskum og mandarinsauce og evt. æbletern.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Dessert, Kage, Nøddekage og Bageopskrifter