Lækker mangokage
Foto: Martin Dyrløv Mums! Prøv denne lækre kage med mango og kokos.

Lækker mangokage

Bag en eksotisk skærekage med mango og kokos. Nyd den til eftermiddagskaffen eller som dessert.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Total: en time
plate 1 kage/12 stykker

4 æg
200 g sukker
125 g smeltet smør eller koldpresset rapsolie (eller halvt af hver)
150 g kokosmel
125 g hvedemel (gerne kagemel)
2 tsk. bagepulver
½ tsk. stødt ingefær
½ tsk. stødt kardemomme
½ tsk. groft salt
2-3 spsk. sukker

Sådan gør du

  1. Skræl mangofrugterne, og skær frugtkødet af på hver side af den flade sten. Skær en halv frugt i små terninger, og resten i skiver.
  2. Pisk æg og sukker luftigt med en håndmikser i 3 min. Pisk smør og/eller rapsolie og kokosmel i.
  3. Sigt mel, bagepulver og krydderier sammen, og vend det i æggemassen med en dejskraber.
  4. Tilsæt salt og mangoterninger, og hæld dejen i en smurt springform (22-24 cm).
  5. Læg mangoskiverne ovenpå dejen, og drys lidt sukker over frugten.
  6. Bag kagen midt i ovnen ved 180 grader i 50-60 min. Tjek med et træspyd at kagen er gennembagt, og lad kagen hvile i formen i 5-10 min., før den tages ud på en rist.
  7. Nyd kagen som den er eller med lidt flødeskum, cremefraiche eller vaniljeis.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Når du kar skåret mangofrugten fri på begge sider af den flade sten, kan du skære resten af frugtkødet af stenen i små stykker, og bruge dem i kagedejen.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kage og Bageopskrifter