Sprøde marengs i pasteller

Foto: Martin Dyrløv Mums!

Sprøde marengs i pasteller

Vi har bagt fire forskellige marengs med appelsin, citron, hindbær og chokolade. Nyd dem til kaffen, eller med en god flødeis.

Vi har bagt fire forskellige marengs med appelsin, citron, hindbær og chokolade. Nyd dem til kaffen, eller med en god flødeis.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Tilberedelsestid: 2 timer
cooking Arbejdstid: 25 minutter
totaltime Total: 2 timer, 25 minutter
plate 5-6 stk.
Ingredienser

1½ æggehvide
75 g sukker
½ tsk. eddike
1 spsk. sukker
½ tsk. vaniljesukker

Hindbær:

2 tsk. hindbærpulver (eller 1 spsk. frysetørret hindbær, fintmalet)
evt. lidt rød farve

Citron:

1 tsk. fintrevet citronskal
1 tsk. citronsaft
evt. lidt gul farve

Appelsin:

1 spsk. fintrevet appelsinskal
evt. lidt orange farve

Chokolade:

1 tsk. kakao
25 g hakket mørk chokolade

Sådan gør du:

  1. Varm æggehvider, sukker og eddike op i en skål over et vandbad, til blandingen er ca. 60 grader – rør undervejs.
  2. Tag skålen af varmen, og pisk massen, til det bliver en meget blank og stiv marengs – brug en håndmikser eller i en køkkenmaskine.
  3. Bland den sidste spiseske sukker med vaniljesukker og den ønskede smag, og fold det i marengsmassen med en dejskraber. Tilsæt evt. farve.
  4. Sæt massen med 2 skeer til 5-6 runde kager på en bageplade med bagepapir.
  5. Sæt dem på nederste rille i ovnen ved 100 grader i 1½-2 timer. De er færdige, når de løsner sig fra bagepapiret. Afkøl på en rist, og opbevar i en kagedåse
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Marengs, Bagning og Bageopskrifter