Sprøde marengs i pasteller
SPONSORERET indhold

Sprøde marengs i pasteller

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Vi har bagt fire forskellige marengs med appelsin, citron, hindbær og chokolade. Nyd dem til kaffen, eller med en god flødeis.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Martin Dyrløv
24. maj. 2021 | Opskrift | Hjemmet
5-6 stk. | Total: 2 timer, 25 min | Arbejdstid: 25 min

Ingredienser

1½ æggehvide
75 g sukker
½ tsk. eddike
1 spsk. sukker
½ tsk. vaniljesukker

Hindbær:

2 tsk. hindbærpulver (eller 1 spsk. frysetørret hindbær, fintmalet)
evt. lidt rød farve

Citron:

1 tsk. fintrevet citronskal
1 tsk. citronsaft
evt. lidt gul farve

Appelsin:

1 spsk. fintrevet appelsinskal
evt. lidt orange farve

Chokolade:

1 tsk. kakao
25 g hakket mørk chokolade

Sådan gør du:

  1. Varm æggehvider, sukker og eddike op i en skål over et vandbad, til blandingen er ca. 60 grader – rør undervejs.
  2. Tag skålen af varmen, og pisk massen, til det bliver en meget blank og stiv marengs – brug en håndmikser eller i en køkkenmaskine.
  3. Bland den sidste spiseske sukker med vaniljesukker og den ønskede smag, og fold det i marengsmassen med en dejskraber. Tilsæt evt. farve.
  4. Sæt massen med 2 skeer til 5-6 runde kager på en bageplade med bagepapir.
  5. Sæt dem på nederste rille i ovnen ved 100 grader i 1½-2 timer. De er færdige, når de løsner sig fra bagepapiret. Afkøl på en rist, og opbevar i en kagedåse