SPONSORERET indhold
Sprøde marengs i pasteller
Vi har bagt fire forskellige marengs med appelsin, citron, hindbær og chokolade. Nyd dem til kaffen, eller med en god flødeis.
5-6 stk. |
Total: 2 timer, 25 min |
Arbejdstid: 25 min
Ingredienser
1½ æggehvide
75 g sukker
½ tsk. eddike
1 spsk. sukker
½ tsk. vaniljesukker
Hindbær:
2 tsk. hindbærpulver (eller 1 spsk. frysetørret hindbær, fintmalet)
evt. lidt rød farve
Citron:
1 tsk. fintrevet citronskal
1 tsk. citronsaft
evt. lidt gul farve
Appelsin:
1 spsk. fintrevet appelsinskal
evt. lidt orange farve
Chokolade:
1 tsk. kakao
25 g hakket mørk chokolade
Sådan gør du:
- Varm æggehvider, sukker og eddike op i en skål over et vandbad, til blandingen er ca. 60 grader – rør undervejs.
- Tag skålen af varmen, og pisk massen, til det bliver en meget blank og stiv marengs – brug en håndmikser eller i en køkkenmaskine.
- Bland den sidste spiseske sukker med vaniljesukker og den ønskede smag, og fold det i marengsmassen med en dejskraber. Tilsæt evt. farve.
- Sæt massen med 2 skeer til 5-6 runde kager på en bageplade med bagepapir.
- Sæt dem på nederste rille i ovnen ved 100 grader i 1½-2 timer. De er færdige, når de løsner sig fra bagepapiret. Afkøl på en rist, og opbevar i en kagedåse
Tip:
Du kan også bage marengs i en time, slukke ovnen, og herefter lade dem stå ved eftervarme i ca. 1 time.