dessert
SPONSORERET indhold

Marengs med bær & vaniljecreme

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Sød, blød og sprød på én gang – uhm…

Af: Vibeke Lehn
12. sep. 2013 | Opskrift | Fit living
4

Ingredienser

½ dl æggehvider
115 g sukker
1 tsk lys vineddike, evt. hvid balsamico
1 tsk majsmel
1 spsk groft, knust anis (kan udelades)
FYLD:
1 dl yoghurt 10%
korn af 1 stang vanilje
350 g blandede bær, f.eks. jordbær,
hindbær og blåbær
mynteblade til pynt

Sådan gør du:

Pisk æggehviderne stive. Pisk herefter sukker i lidt ad gangen. Pisk videre, til du har en tyk marengsdej. Tilsæt vineddike, drys majsmel over sammen med knust anis og vend forsigtigt de tre ingredienser i dejen. Beklæd en bageplade med bagepapir og drys et tyndt lag sukker på. Tegn 4 store cirkler med fingeren, hvori marengsdejen toppes. Lav en fordybning i dejen med bagsiden af en ske. Bag marengsene ved 125° i 40 minutter. Flyt dem forsigtigt over på en bagerist og lad dem afkøle. Pisk yoghurt og vanilje. Kom cremen og frugten på marengsene. Pynt med mynteblade og evt. med bagte vaniljestænger.