Marengs med rabarber og mynteskum
SPONSORERET indhold

Marengs med rabarber og mynteskum

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Servér en sprød marengskage med sødt og syrligt mynteskum og rabarbar på toppen. Nyd den til en kop kaffe eller et glas sød dessertvin.

24. jun. 2011 | Opskrift | Hjemmet
10-12 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 20 min.
Bage/kogetid: 1 time
Ikke fryse-egnet
Marengsbund:
3 æggehvider
½ dl vand
175 g sukker (125 g + 50 g)
2 tsk citronsaft
Fyld:
200 g rabarberstilke
(uden blade)
50 g sukker
1 dl vand
Mynteskum:
2½ dl piskefløde (flødeskum)
ca. 2 spsk flormelis
ca. 2 tsk citronsaft
10-15 blade schweizisk
mynte (finthakkede)

  1. Marengsbund:
  2. Kog vand og 125 g sukker, til temperaturen er 120 grader (benyt termometer), eller til der dannes seje bobler. Pisk æggehviderne stive med 50 g sukker og citronsaft. Hæld den varme sukkerlage i og pisk for fuld kraft, til skummet er koldt.
  3. Tegn en cirkel (24 cm i diameter) på bagepapir med blyant. Smør dejen på bagsiden af papiret og bag den ca. 1 time ved 100 grader. Lad marengsbunden afkøle på en bagerist.
  4. Fyld:
  5. Skær bladene af rabarberne. Skyl rabarberstilkene og skær dem ud i små tern eller stykker. Kog sukker og vand til sukkerlage og vend rabarberne i.
  6. Bring i kog, sluk straks og lad rabarberne trække i lagen – de må gerne have bid. Afkøl rabarberne.
  7. Mynteskum:
  8. Smag flødeskum til med flormelis, citronsaft og mynte. Fordél det på marengsbunden lige før servering.
  9. Kom afdryppede rabarberstykker på toppen.