Ingredienser
Arbejdstid: 20 min.
Bage/kogetid: 1 time
Ikke fryse-egnet
Marengsbund:
3 æggehvider
½ dl vand
175 g sukker (125 g + 50 g)
2 tsk citronsaft
Fyld:
200 g rabarberstilke
(uden blade)
50 g sukker
1 dl vand
Mynteskum:
2½ dl piskefløde (flødeskum)
ca. 2 spsk flormelis
ca. 2 tsk citronsaft
10-15 blade schweizisk
mynte (finthakkede)
- Marengsbund:
- Kog vand og 125 g sukker, til temperaturen er 120 grader (benyt termometer), eller til der dannes seje bobler. Pisk æggehviderne stive med 50 g sukker og citronsaft. Hæld den varme sukkerlage i og pisk for fuld kraft, til skummet er koldt.
- Tegn en cirkel (24 cm i diameter) på bagepapir med blyant. Smør dejen på bagsiden af papiret og bag den ca. 1 time ved 100 grader. Lad marengsbunden afkøle på en bagerist.
- Fyld:
- Skær bladene af rabarberne. Skyl rabarberstilkene og skær dem ud i små tern eller stykker. Kog sukker og vand til sukkerlage og vend rabarberne i.
- Bring i kog, sluk straks og lad rabarberne trække i lagen – de må gerne have bid. Afkøl rabarberne.
- Mynteskum:
- Smag flødeskum til med flormelis, citronsaft og mynte. Fordél det på marengsbunden lige før servering.
- Kom afdryppede rabarberstykker på toppen.