SPONSORERET indhold
Marengs med rom-rosin-skum
En skøn dessert, der er ligeså lækker som den er nem.
(8 stk.)
Ingredienser
Rom-rosin-skum:
1 dl lyse rosiner
1 dl rom
2½ dl piskefløde
1 spsk. flormelis
Marengs:
2 æggehvider
100 g sukker
1 tsk. eddike
25 g mandelsplinter
75 g mørk chokolade
Pynt med mynteblade
- Læg rosiner i rom i et glas med låg. Lad dem trække mindst natten over.
- Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukkeret og pisk, til marengsen er blank og lidt sej. Tilsæt eddike og pisk igen, til massen er blank og sej.
- Læg 8 store skefulde dej på en bageplade med bagepapir, og drys mandelsplinterne på. Stil pladen i en 100 gr. varm ovn, og bag dem ca. 1 time med ovndøren lidt åben (sæt en ting i klemme). De skal være tørre og kunne slippe bagepapiret. 4. Læg marengsene på en rist, og lad dem blive helt afkølede.
- Pisk fløden til skum, og rør flormelis i. Vend rosinerne i, og fordel flødeskummet på marengsene. Høvl chokoladen med en kartoffelskræller, og drys den på. Pynt med mynteblade.