Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på peach melba pavlova
Foto: Line Thit Klein Peach Melba-Pavlova

Opskrift på peach melba pavlova

Marengsdessert: Peach Melba-Pavlova

En super lækker marengs-dessert med et tvist af den klassiske peach melba med fersken og hindbær. En skøn afslutning på en god middag.

6 portioner
Print

6 modne ferskner
2-3 spsk rørsukker
ca. 100 g mandelflager
1 bakke friske hindbær eller 150 g frosne, optøede
2 spsk flormelis
5 dl piskefløde

Marengs
400 g hvidt sukker
8 æggehvider
2 spsk maizenamel
1 spsk lys eddike

Sådan laver du desserten

Tænd ovnen på 120 grader, og begynd med at lave marengsene. Bland sukker og æggehvider i en varmefast skål, og varm blandingen op over vandbad, indtil den når ca. 65 grader, og alle sukkerkrystallerne er smeltet. Tag skålen af varmen, og pisk marengsmassen med en elpisker, indtil den er blank, sej og helt afkølet. Vend maizenamel og eddike i. Sæt 6 store skefulde marengsmasse på en bageplade belagt med bagepapir. Bag marengsene i ca. halvanden time, sluk derefter for ovnen, og lad marengsene stå på eftervarme, indtil ovnen er helt kold – eventuelt natten over.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Dessert, Marengs og Pavlova