Opskrift på marineret andebryst med varmekrydderier og rodfrugter
SPONSORERET indhold

Marineret andebryst med varme krydderier og rodfrugter

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
10. dec. 2010 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

1 tsk spidskommen, groft stødt
1 tsk fennikelfrø, groft stødt
½ tsk korianderfrø
1 tsk salt
½ tsk knust chili
1 tsk mørk muscovadosukker
2 andebryster

2 gulerødder
1 porre
1 pastinak
salt og peber
2 spsk olivenolie
1 fed hvidløg, finthakket
3 kviste timian, bladene heraf
1-2 hjertesalat
lidt æbleeddike
lidt olivenolie.

Vend de bagte rodfrugter sammen med lidt plukket hjertesalat og krydr med lidt æbleeddike og olivenolie.

TIP
Server andebryst med rodfrugter som en del af et lille udvalg af retter til din julefrokost. Hvis du har 6-7 forskellige små ting, så kan 2 stk. andebryst strække sig til 7-8 personer. Har du 3-5 forskellige gode sager, er der nok til 4-5 personer, hvis du skærer kødet i fine, tynde skiver.

Sådan gør du

Rist krydderierne på en tør pande ca. 1 minut og stød dem efterfølgende groft i en morter. Bland krydderierne sammen med salt, chili og muscovadosukker.
Rids skindet på andebrystet med en skarp kniv på kryds og tværs og gnid andebrystkødet ind i krydderi-blandingen. Lad det trække så længe du har tid, gerne 1 time eller længere.

Brun andebrystkødet med fedtsiden ned ad på en varm, tør pande 2-3 min. til det er gyldenbrunt. Vend det.

Skær gulerod, porrer og pastinak i små tern og kom dem i bunden af et ovnfast fad. Krydr med salt, peber, hvidløg og timian. Læg det brunede andebrystkød ovenpå urterne, og sæt fadet i ovnen 18-20 min. ved 200 grader.