Smuk mazarinkage med mørk chokolade og blåbær
Smuk og saftig mazarinkage bagt i mormors fine, gamle form og pyntet med smeltet mørk chokolade og solmodne bær. Fuld af nostalgi, og hver mundfuld er en fryd!
Ingredienser
Mazarinkage:
150 g groftrevet marcipan
150 g sukker
150 g blødt smør
3 æg
50 g hvedemel
1/2 tsk kardemomme
Pynt:
50 g god mørk chokolade
100 g bær
Evt. spiselige blomster
Sådan bager du mazarinkage
Mazarinkage:
Kom marcipan, sukker og smør i en skål, og pisk det let og luftigt. Pisk æggene i ét ad gangen. Vend hvedemel og kardemomme i.
Kom dejen i en smurt (rand) form (ca. 15 cm i diameter), og bag kagen i 60-90 minutter ved 175 grader, til den er gylden og gennembagt. Lad kagen køle helt af, og lirk den forsigtigt ud af formen.
Pynt:
Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og kom den i en lille kande. Hæld forsigtigt den smeltede chokolade ud over kagen, og top med friske bær og blomsterblade.
TIP
Vær opmærksom på, at bagetiden varierer meget afhængig af formens størrelse og materiale. Tjek med en strikkepind, om kagen er færdigbagt, og læg evt. lidt stanniol over kagen til sidst, hvis den bliver for mørk.