Mazarintærte med bær: Superlækker sommerdessert
Smagen af lækre solmodne bær er virkelig en luksus. Når de søde små godter finder vej i en kage – ja, så bliver det ikke meget bedre. Her får du opskriften på en lækker mazarintærte med masser af marcipan, flødeskum og selvfølgelig jordbær, hindbær og blåbær på toppen.
Ingredienser
Mørdej:
100 g smør
150 g hvedemel
2 tsk. vaniljesukker
1 æggeblomme
Mazarin:
250 g marcipan
100 g blødt smør
100 g sukker
2 spsk. mælk
2 æg
75 g hvedemel
1½ tsk. vaniljesukker
Desuden:
2 dl piskefløde
300 g bær, f.eks. en blanding af jordbær, hindbær og blåbær
lidt sigtet flormelis
Sådan bager du mazarintærte med bær
1. Smuldr smørret i hvedemel, flormelis og vaniljesukker. Saml dejen med æggeblommen. Lad dejen hvile i køleskab ca. ½ time. Udrul dejen, og for en smurt tærteform, ca. 24 cm i diam. med dejen.
2. Riv marcipanen på råkostjernet. Rør smør, sukker, marcipan og mælk sammen. Rør et æg i ad gangen. Bland hvedemel og vaniljesukker, og rør det i. Fyld mazarindejen i tærteformen.
PRØV OGSÅ: Marengslagkage med bær og chantillycreme
3. Bag tærten ca. 40-45 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe. Afkøl tærten.
4. Pisk fløden til blødt skum, og fordel det over tærten. Rens, skyl og afdryp bærrene. Fordel dem over tærten. Pynt med lidt sigtet flormelis.
Tip Du kan i stedet for bærrene skære 300 g rabarber i skiver. Fordel dem i et ovnfast fad, og drys med 2-3 spsk. sukker. Bag dem ca. 20 min. ved 200 gr., til de er møre. Afkøl og fordel dem over tærten, evt. sammen med et par håndfulde hindbær.