Medalje med pære og marcipan
SPONSORERET indhold

Medalje med pære og marcipan

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Gi’ dine gæster en medalje! Det er hurtigt og herligt bagværk, der er godt til både kaffen, på buffeten og som en lille dekorativ dessert.

Af: Karen Hare Foto: Mikkel Adsbøl
02. feb. 2012 | Opskrift | Hendes Verden
25 kager

Ingredienser

Dej:
300 g mel
200 g smør
100 g sukker
1 æg
Fyld og pynt:
2 pærer
4 spsk. vand og 4 spsk. sukker
2½ dl piskefløde
ca. 100 g marcipan
Glasur:
ca. 125 g flormelis
lidt vand
Pynt:
evt. mynte eller citronmelisse

  1. Smuldr mel og smør sammen, tilsæt sukker, og ælt det sammen med æg. Kør alternativt dejen sammen i foodprocessor. Lad dejen hvile mindst 1 time.
  2. Rul dejen ud i ca. 3 millimeters tykkelse, og stik den ud i medaljer af den ønskede størrelse, vores her er 7 cm i diameter. Læg kagerne på pladen, prik dem med en gaffel, og bag dem ved 200 gr. i ca. 8 min., eller til kanten har fået farve. Køl dem af på en rist.
  3. Skær den ene pære i små tern. Kog vand og sukker op, og kog pæreternene 4-5 min. uden låg. Hæld vandet fra, og lad dem blive kolde.
  4. Pisk fløden til skum, og bland den med revet marcipan og revet pære.
  5. Pynt halvdelen af bundene med glasur og pæretern, og dæk den anden halvdel med creme. Læg bunden med glasur øverst, og pynt evt. med et par mynte- eller citronmelisseblade.