Medaljer med frugtfyld
SPONSORERET indhold

Medaljer med frugtfyld

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Gå konditoren i bedene og lav dine egne medaljer. Nemt og lækkert til eftermiddagskaffen - og slet ikke så svært at lave.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
25. jun. 2011 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Koge/bagetid: 20 min.
Ikke fryse-egnet
(8-12 stk.)
250 g mørdej/tærtedej
125 g snittet frugt (æble, sveske, abrikos)
2-3 spsk sukker
1/4 vaniljestang eller 1/4 tsk. vaniljepulver
1 dl piskefløde
Glasur og pynt:
75 g flormelis
Evt. jordbær og citronmelisse

  1. Rul dejen ud og udstik 12 cirkler eller kvadrater.
  2. Prik dem med en gaffel, læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dem gyldne ved 200 grader i 12-15 min.
  3. Lad dem afkøle på en rist og opbevar dem i en kagedåse.
  4. Kog frugten til en grov mos sammen med sukker og vanilje og lad mosen blive kold.
  5. Pisk fløden til skum. Pynt halvdelen af kagerne med glasur rørt af flormelis og 1-2 spsk. kogende vand. Læg en skefuld frugtmos og en skefuld flødeskum på kagerne uden glasur.
  6. Læg de glaserede kager ovenpå og pynt evt. med et halvt jordbær og et grønt blad.