Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Koge/bagetid: 20 min.
Ikke fryse-egnet
(8-12 stk.)
250 g mørdej/tærtedej
125 g snittet frugt (æble, sveske, abrikos)
2-3 spsk sukker
1/4 vaniljestang eller 1/4 tsk. vaniljepulver
1 dl piskefløde
Glasur og pynt:
75 g flormelis
Evt. jordbær og citronmelisse
- Rul dejen ud og udstik 12 cirkler eller kvadrater.
- Prik dem med en gaffel, læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dem gyldne ved 200 grader i 12-15 min.
- Lad dem afkøle på en rist og opbevar dem i en kagedåse.
- Kog frugten til en grov mos sammen med sukker og vanilje og lad mosen blive kold.
- Pisk fløden til skum. Pynt halvdelen af kagerne med glasur rørt af flormelis og 1-2 spsk. kogende vand. Læg en skefuld frugtmos og en skefuld flødeskum på kagerne uden glasur.
- Læg de glaserede kager ovenpå og pynt evt. med et halvt jordbær og et grønt blad.