Medister  med grønkålssalat
Foto: Martin Dyrløv Medister er en klassiker på julebordet.

Medister med grønkålssalat

Steg julemedisteren i ovnen – det er nemt og giver et godt resultat. Tilbehøret er stegte æbler og en frisk salat, som du selvfølgelig kan erstatte med den traditionelle grønlangkål.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Tilberedelsestid: 45 minutter
cooking Arbejdstid: 45 minutter
totaltime Total: en time, 30 minutter
plate 4 personer

  • 600-750 g medisterpølse
  • 1 spsk. olie eller 15 g smør
  • 2-3 æbler
  • 1 håndfuld frisk timian

Sprød topping:

  • 1½ æggehvide (50 g)
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. honning
  • ¼ tsk. salt
  • 75 g grovvalsede havregryn
  • 50 g hakkede valnødder
  • 50 g græskarkerner
  • 50 g solsikkekerner

Grønkålssalat:

  • 250 g fintsnittet grønkål
  • ½ tsk. salt
  • 3 klementiner

Dressing:

  • 3 spsk. æblevineddike
  • 1 spsk. grov sennep
  • 1 spsk. flydende honning
  • 3 spsk. olivenolie

Sådan gør du:

  1. Prik medisterpølsen med en kødnål, og læg den på bagepapir i en stor bradepande, så den ligger med luft imellem. Pensl med smeltet smør eller olie, og sæt fadet i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 45 min. – vend pølsen halvvejs.
  2. Vask æblerne, og skær dem i både uden kernehus. Bland dem med timian, og steg dem sammen med pølsen i de sidste 10-15 min.
  3. Sprød topping: Bland alle ingredienser, og bred det ud på en bageplade med bagepapir. Bag det midt i ovnen ved 180 grader varmluft i 10 min. Vend godt rundt i blandingen, og bag igen i 5-10 min., til det er gyldenbrunt. Afkøl, og opbevar i en kagedåse.
  4. Salat: Drys den snittede grønkål med salt, og kram den med hænderne, til den bliver blød og blank. 
  5. Bland den med klementinbåde og dressing, og drys med sprød topping (ca. ¼ af portionen, resten er god som snack eller over andre salater).
  6. Server den stegte medisterpølse med æbler og grønkålssalat, og resten af julemiddagen.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Julemad, Aftensmad, Julefrokost og Hovedret